Saturday, 11 February 2012
Meringues / Habcsók(torta)
Meringues by Delia Smith
2 tojásfehérje / 2 eggwhites
110 g kristálycukor / 110 g caster sugar
2 percig kis fokozaton verjük a fehérjéket, majd 1 percig középfokozaton.
Kapcsoljuk maximumra, és verjük, amíg kemény nem lesz. Még mindig nagy fokozaton adjuk hozzá kanalanként a cukrot! Legyen jó kemény a végén!
150 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és rögtön lejjebb vesszük 140 fokra. 30 percig sütjük, majd kikapcsoljuk a sütőt, de a habcsókot ott hagyjuk kihűlni.
Habcsóktorta: egy nagy kerek "fészket" csinálok belőle, azt sütöm meg. Eláll, tehát napokkal előbb is elkészíthető. Tálalás előtt vastagon megkenjük fagyival/jégkrémmel, és tetszőleges gyümölccsel bőven megszórjuk. Tuti nyerő desszert! Angoloknál Pavlova néven szerepel...
Nekem nagyon bejött, ezzel a módszerrel mindig klassz habcsókom lett. Mondjuk nincs hőfokszabályozóm, tehát a fokokkal nem vagyok tisztában... Ezért sikerült most kicsit barnára a habcsók. De az állaga és az íze nagyon klassz! A képen háttérben Karina szivárványa:-)
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment