Wednesday 30 March 2011

Floating island / Madártej

It is a famous Hungarian pudding - and we are having friends from Wales, so I decided to prepare this for them. You can find a recipe here.

A madártejet én így csinálom:
1 liter tejet felforralok kis cukorral és egy vaniliás cukorral.
9 tojásfehérjét kemény habbá verek 1,5 kanál porcukorral, majd próbálok nagyjából egyforma galuskákat szaggatni a fővő tejbe. Amikor egyet forrt, megfordítom, és újabb forrás után lyukas szedőkanállal kiszedem tésztaszűrőbe
Közben felteszek másik 1,5 liter tejet forrni.
A 9 sárgáját kikeverem 30 dkg cukorral és egy csomag vaniliás pudingporral, majd hozzáöntök kb. fél liter tejet, azzal is kikeverem, majd kavargatás közben beleöntöm a felforrt tejbe.
A lét átöntöm egy nagy üvegtálba, ráöntöm a habot, és már kész is. Hűtve tálaljuk.
Kisebb adagba én nem kezdek, inkább mindig adok belőle valakinek:-)

No comments:

Post a Comment