Saturday 28 May 2011

Strawberry jam without cooking / Eperlekvár főzés nélkül

As I mentioned yesterday I made strawberry jam - without cooking! I tried last year, and it worked, so this year I made 13 jars so far... Here comes the recipe:
1 kgs strawberry washed carefully and chopped into 4
1 kgs sugar poured over
Leave it for an hour or so
Add some preservative
Mix it with a blender for 10 minutes.
Fill the jam into jars
As easy as possible. Only disadvantage is that it stays quite thin, but you can still use it for many purposes.
For printable stickers check out this.



Közkívánatra, a főzés nélküli recept:
1 kg epret megtisztítunk és négybe vágunk, ráöntünk 1 kg kristálycukrot. Kb egy órára állni hagyjuk. Turmixszal 10 percig keverjük. kevés tartósítószerrel tartósítjuk. Üvegekbe töltjük, lezárjuk.
Ugye milyen egyszerű?
Azt azért tudni kell, hogy elég híg marad. De az íze jó, és ahova nem direkt kemény lekvár kell, arra tökéletes. Én pl. shake-et is csináltam vele...
Innen tudsz nyomtatni hozzá cimkét.

1 comment: